TopBar
Копии rolex

Archive for November, 2014

За вечерното хранене всичко друго, но не и пържено

November 21, 2014

<img src=”http://1.bp.blogspot.com/-BHN8J-PhUxQ/ULSCZHUC2mI/AAAAAAAAKoU/FEbnDwxVhgE/s1600/declan-VR1_sports_headphones_with_programmable_personal_trainer.jpg” width=”450″ height=”337″ alt=”фитнес ръкавици” align=”left” />
Ако сме загрижени за килограмите и здравето ни, трябва да обърнем специално внимание на късната вечеря, точно преди да си легнем. Както е добре известно, закуската е наистина важна и не трябва да се пренебрегва. Също толкова важна обаче, се оказва и вечерята. Денем, когато движението е повече, физическата активност е налице и организма ни работи на пълни обороти , с идването на вечерта обаче нещата стоят различно.

Вкусотиите, която приемаме през деня, много лесно и бързо се усвоява от тялото ни, именно поради непрестанната активност и всичко останало. Вечер цялостната картина е по-различна. Тогава нямаме тази физическа дейност, каквато имаме денем. Метаболизмът се забавя и по-трудно се усвоява всичко, което бива поето под формата на храна, през този период от денонощието. Да не повдигаме въпроса, че „тежката” и обилна вечеря, не води до бързо заспиване, точно обратното съня е неспокоен и непълноценен.

Ето защо, храната за вечеря е нужно да не е пържено и мазно, а напротив трябва да е нещо лекичко, което е хубаво да бъде варено или печено, и в никакъв случай пържено пиле или картофи в промишлени количества. Освен заради грижата за спокойния ни сън, менюто за вечеря, трябва да е хубаво подбрано и заради нашата фигура. Вечер, след една обилна нездравословна вечеря, се създават перфектните условия за трупане на килограми и сантиметри и образуване на мастни депа, където организма да си складира мазнини, като естествен резерв, в момент на необходимост.

Един наистина убедителен довод в защита на леката вечеря, това е факта, че вечер тялото ни няма възможност пълноценно да усвои приетите калории с храната. Вечерята е нужно да е не по-късно от 20 часа, ако искаме да се радваме на спокоен сън. Ако вечеряме много късно, то тогава вместо организма да се подготви replica uhren hublot за сън, то насочва доста енергия и сили към стомаха за за усвояване на храната. Това без съмнение е основателна причина да вечеряме по рано. Нашата храна би трябвало да е удоволствие и лек за тялото ни, но когато не е избрана добре и след това не е приета, когато е препоръчително, тя се превръща, макар и силно казано, в коварна отрова за него!


Posted in: Uncategorized |