TopBar
Копии rolex

Archive for April, 2018

Искате здрави кожа, коса и нокти? Употребявайте Омега-3

April 13, 2018

health supplementsБъдете спокойни, Не се тревожете вече за изсъхналата кожа, чупещите се нокти и изнемощяката коса. В търговската мрежа са Омега 3 мастни к-ни.

И ако се чудите какво реално са тези киселини и с какво точно са изгодни на организма, сега ще обясним.

Омега-3 есенциалните к-ни са незаменими за тялото на човека, защото не се произвеждат в организма. Ето защо е доста важно да си ги наваксваме с продуктите, които приемаме и чрез хранителни добавки.

В храните Омега-3 най-широко се срещат в градинския чай, рибата, асаи, водораслите, лененото масло и маслото от рапица, спанака и орехите.

За огромно съжаление, обаче много често редовната ни диета не е в състояние да ни снабди с необходимите полезни съставки. Факторите за всичко това са доста – по един начин в бързото всекидневие нямаме достатъчно време да сготвим и поднесем у дома на близките си хора храната, от която действително се нуждаят. От друга – много често сме неглежирани по отношение на хранене и не си даваме сметка точно колко необходимо е да ядеме наистина добра и задоволяваща храна абсолютно всеки ден. Често пъти разчистваме на лесните, бързодостъпни и засищащи, но без големи хранителни качества ястия.

Съвсем друга причина да не консумираме достатъчно Омега 3 есенциални мастни к-ни с храната е някакъв характерен вкус, който не ни харесва. Доста човешки същества, примерно не харесват водорасли, спанак и риба. Рядко консумират в нужните размери и от другите съдържащи Омега 3 храни.

Факт е, че за да се придобият необходимите за коректната работа на организма Омега-3 мастни киселини е потребно да се вземат хранителни добавки.

Те се предоставят в разнообразни форми, но най-често се срещат като на капсули или масло, като се поглъщат по разпоредба или пък позовавайки се на наставлението на упътването.

Омега 3 са здравословни мазнини, спомагащи за правилния метаболизъм на човешкото тяло.

Както за здрави нокти, коса и кожа Омега 3 есенциалните мастни киселини са благоприятни и за много допълнителни проблеми.

Например вземането на богати нива Омега-3 мастни к-ни помага за преодоляване на състоянията на депресия.

Незаменими са, когато се лекува много високо артериално кръвно налягане, защото Омега 3 освежават кръвта и намаляват по нормален начин високото кръвно. Помагат за контролиране на неблагоприятния холестерол в кръвта ни.

Есенциалните к-ни повлияват отлично при неприятни болки в ставите, ревматоиден артрит и т.н.


Posted in: Uncategorized |